Interview Marketing Coordinator

Paspoort

  • Naam: Dajah van der Putten
  • Leeftijd: 23
  • Positie binnen het bestuur: Marketing Coordinator
  • Studie: BSc International Bachelor Communication and Media
  • Favoriete drankje: ijwit

Wat kun je verwachten van een bestuursjaar?

Waarom heb je deze positie binnen het bestuur gekozen?

Ik zocht naar een goede opvulling voor mijn tussenjaar wat een mooie toevoeging aan mijn CV kon zijn en wat ik ook nog eens leuk zou vinden. Voor mij was de functie Marketing Coordinator eigenlijk de enige positie die ik graag wilde. Het gaf mij de mogelijkheid om creatief bezig te zijn, te oefenen met programma’s als Adobe Illustrator en Premier Pro en ook alvast ervaring op te doen voor mijn latere carrière. Ik wilde niet de volledige organisatie van een evenement op mij nemen, maar wel actief bijdragen aan het opzetten en promoten ervan. Dit kwam allemaal samen in deze functie.

Wat kunnen geïnteresseerden verwachten van een bestuursjaar binnen MAEUR?

Je krijgt veel op je bord, maar er is zeker een goede balans tussen professionele en sociale activiteiten. Je werkt samen in een nauw team waardoor je in een korte periode ontzettend hecht wordt. Dit is erg belangrijk wanneer je voor uitdagingen komt te staan die je samen moet oplossen. Alleen voor iets staan komt niet voor, je kan altijd op elkaar rekenen en daarom kan je ook zeker verwachten dat je zes goede vrienden erbij krijgt. Los daarvan, leer je natuurlijk ook veel over jezelf. Hoe je je navigeert in moeilijke situaties en hoe je daar in de toekomst mee om kan gaan. Het geeft ontzettend veel voldoening en het stoomt je zeker klaar voor de arbeidsmarkt.

Wat heeft deze functie je op professioneel vlak gebracht?

Zoals hierboven genoemd, leer je ontzettend veel. Je krijgt ervaring uit de eerste hand en beleeft hoe theorie wordt omgezet in de praktijk. Ook kom je in contact met mensen uit de bepaalde sectoren, voor mij was de marketing sector vooral interessant. Je verbreed je netwerk en kan veel van hen leren. Je leert snel in oplossingen denken en goed te communiceren met je mede bestuursgenoten. Als laatse toonde een bestuursjaar mij wat ik leuk vind en wat ik minder leuk vind om te doen. Dit is waardevolle informatie voor welke richting ik later op wil gaan.

En op persoonlijk vlak?

Op persoonlijk vlak denk ik dat ik mezelf verder heb kunnen ontwikkelen door mijn goede eigenschappen uit te breiden en me meer bewust te worden van verbeterpunten. Regelmatige feedbacksessies waarbij ik en mijn medebestuursleden kritisch bleven op mijzelf en op elkaar, waren daarbij een grote hulp, omdat we elkaar op die manier steeds probeerden te verbeteren. Ik denk dat ik vaardiger en beter ben geworden in wat een echte werksetting zou zijn en hoe ik daarin het beste zou kunnen presteren, wat ik na dit jaar echt koester.

Dagelijkse taken

Hoe ziet een gemiddelde dag in jouw functie eruit?

Mijn gemiddelde dag begint met het checken van mijn e-mail en de content calendar. Zo weet ik precies wat er die dag moet gebeuren en vooral wat er op de MAEUR kanalen online moet komen. Vaak heb ik ook meetings staan met marketing coordinators van de commissies of met bestuursleden. We bespreken de gang van zaken en werken het promotieplan uit voor het evenement. Omdat de promotie van sommige evenementen vaak door elkaar heen loopt is het belangrijk om goed overzicht te houden. Gedurende de dag ben ik ook bezig met het zelf creëren van content of alvast aan het brainstormen voor nieuwe ideeën om de naamsbekendheid van een evenement of MAEUR in het algemeen te vergroten.

Welke taken vind je het leukst?

Het leukste vind ik zelf dingen designen. Of dat nou content is voor de social media, of promotie materialen voor de offline kanalen, creatief zijn is iets wat ik belangrijk vind binnen mijn functie. Verder zijn de sociale kanten van een bestuursjaar natuurlijk ook leuk. Ik neem altijd even de tijd voor een korte catch-up met de marketing coordinators of de Marketing & Branding committee en stiekem is gezellig keten met mijn mede bestuursgenoten het gene waar ik het meest naar uitkijk op een dag.

Uitdagingen & successen

Wat zijn positie-gerelateerde uitdagingen die je dit jaar bent overkomen - of juist niet?

Als Marketing Coordinator moet je flexibel zijn. Het kan dat aanmeldingen voor een evenement minder goed gaan dan verwacht en er dus ineens extra promotie gemaakt moet worden. Ook moet je erg goed overzicht kunnen houden want je werkt met een volle content calendar en dus ook met veel deadlines. Hier heb ik veel van geleerd.

Op welke prestatie(s) van afgelopen jaar ben je het meest trots?

Het meest trots ben ik op hoe ik ben gegroeid als Marketing Coordinator. Dit jaar heb ik veel content mogen maken voor de vereniging en ook commissieleden hierbij mogen helpen. Voor elk evenement hebben we genoeg aanmeldingen gehad wat dus betekent dat de promotie die gemaakt is heeft gewerkt en hier ben ik dan ook trots op.

Wat is je meest memorabele moment van afgelopen jaar?

Ik denk toch wel de Commercial Break. Dit was het eerste grote evenement wat wij als bestuur organiseerde zonder commissie. Ik wist van tevoren niet wat ik precies kon verwachten maar het evenement bleek een groot succes te zijn en zette de toon voor de rest van het jaar.

Wat vind je over het algemeen het leukst aan een bestuursjaar?

De gezellige avonden met het bestuur zelf en met de actieve leden zoals de member nights en MAEUR nights. Maar ook de spontane momenten met het bestuur tussen meetings door gedurende de werkdag. Zelfs in een crisis situatie is er altijd een gelegenheid om even met elkaar te lachen. Dit versterkt altijd weer de vriendschap die we samen hebben opgebouwd.

Advies

Wat zou je zeggen tegen iemand die overweegt een bestuursjaar bij MAEUR te doen?

Doen! Voor mij was een bestuursjaar een redelijke spontane beslissing maar ik kan met volle overtuiging zeggen dat dit de beste beslissing was die ik had kunnen maken.

Welk advies zou je je opvolger willen geven?

Geniet ervan en ga ervoor! Het jaar is zo voorbij.