Interview met het 54e bestuur: President

Paspoort
  • Naam: Caroliene Roelofsen
  • Leeftijd: 23
  • Positie binnen het bestuur: President
  • Studie: MSc Marketing Management en BSc International Business
  • Favoriete drankje: Schrobbeler

Wat kun je verwachten van een bestuursjaar?

Waarom heb je deze positie binnen het bestuur gekozen?

Tijdens mijn bachelor heb ik al commissie ervaring opgedaan, echter nooit in een leidende functie. Twee jaar geleden werd ik lid van MAEUR en voorzitter van de Advertising Day Commissie. Hier had ik zo erg van genoten dat ik graag een stapje verder wilde gaan en mezelf nog meer wilde uitdagen door de rol van President te kiezen. In deze rol zou ik mijzelf het beste kunnen ontwikkelen en zou ik de grootste uitdaging hebben met de grootste verantwoordelijkheid en die uitdaging wilde ik dan ook zeker aangaan!

Wat kunnen geïnteresseerden verwachten van een bestuursjaar binnen MAEUR?

Een bestuursjaar bij MAEUR is een gegarandeerd succes op zowel sociaal als professioneel vlak! Je kunt veel over jezelf verwachten: wat zijn je competenties en waar moet je aan werken? Het verbetert de manier waarop je samenwerkt, communiceert en je taken uitvoert. Daarnaast verrijk je je vaardigheden binnen je rol. Naast leren heb je de mogelijkheid om je netwerk uit te breiden en in contact te komen met inspirerende mensen. Tot slot ontmoet je heel veel leuke mensen binnen MAEUR maar ook zeker buiten de vereniging met wie je onvergetelijke herinneringen maakt.

Wat heeft deze functie je op professioneel vlak gebracht?

Als voorzitter van MAEUR vertegenwoordig ik de hele vereniging. Daarom moet ik veel in het openbaar spreken, wat mijn presentatievaardigheden enorm heeft verbeterd. Daarnaast heb ik geleerd om zaken op een diplomatieke manier aan te pakken, mijn medebestuurders aan te sturen, snel te schakelen en overzicht te houden over alle lopende projecten. Dit allemaal zonder de lange termijn visie van de vereniging te vergeten.

En op persoonlijk vlak?

Er komen vele situaties op je pad als President waar je over zou kunnen gaan stressen. Ik heb geleerd om dit niet te doen en dus altijd rustig naar de situatie te kijken en zo tot de beste oplossing te komen.

Dagelijkse taken

Hoe ziet een gemiddelde dag in jouw functie eruit?

Mijn dag is heel gevarieerd en geen een dag is dus hetzelfde! De meeste tijd ben ik bezig met het managen en aansturen van mijn bestuursleden. Als eindverantwoordelijke voor de vereniging moet jij ervoor zorgen dat alle bestuursleden al zijn/haar taken goed voltooien, terwijl je de lange termijn visie in je achterhoofd houdt en daarnaast ook zorgt dat alle bestuursleden zijn/haar taken met plezier uitvoeren! Er zijn dus meerdere projecten die ik gelijkertijd aan het managen ben. De gehele dag ben je in contact met je bestuursleden om alles in goede banen te leiden.

Daarnaast leid ik ook de bestuursvergaderingen, initieer ik strategische sessies en heb ik contact met de adviesorganen, univertisiteit, andere EUR verenigingen en andere marketing verenigingen in Nederland.

 Welke taken vind je het leukst?

Het aansturen van mijn bestuursleden is mijn favoriete taak. Zes verschillende personen met verschillende posities moet je managen en dit vergt dus dat je goed vooruit en in oplossingen moet kunnen denken. Elke dag onstaan er weer andere situaties en zal je dag dus nooit saai zijn!

Uitdagingen & successen

Wat zijn positie-gerelateerde uitdagingen die je dit jaar bent overkomen - of juist niet?

Als President moet jij vaak de knoop doorhakken, je hebt niet altijd de tijd om lang na te denken over een beslissing of oplossing. Je moet dus zeker zijn in de beslissingen die je neemt en die ook met overtuiging over brengen op je bestuursleden. Aan het begin was dit soms nog wat lastiger, want ook jij moet in je rol groeien. Echter heb ik heel snel vertrouwen gekregen dat ik de goede beslissingen maak. Dit is ook een mooie uitdaging die bij deze functie hoort.

Op welke prestatie(s) van afgelopen jaar ben je het meest trots?

Het meest trots ben ik op wij als bestuur samen hebben bereikt; ontzettend leuke passieve en actieve leden gerecruit, veel mooie evenementen opgezet, goed lopende MAcademy workshops georganiseerd, nieuwe partnerschappen binnengehaald, ontzettend leuke sociale activiteiten georganiseerd, nieuwe samenwerkingen opgezet en nog veel meer!

Wat is je meest memorabele moment van afgelopen jaar?

Het presenteren van Commercial Break. Dit is het grootste en eerste evenement van MAEUR dat wij als bestuur zelf hebben georganiseerd. Met een perfect georganiseerde dag, 4 mooie bedrijven en een zaal vol met ongeveer 250 aanwezigen was dit een geweldig evenement. Ik was de host voor dit evenement en moest dus presenteren voor een volle zaal in Pathe. Het was ontzettend leuk en ik ben er heel erg trots op dat ik dat heb gedaan! Dit was dan ook zeker een memorabel moment!

Wat vind je over het algemeen het leukst aan een bestuursjaar?

Dat alles wat je doet tijdens het bestuursjaar je beleeft samen met je bestuursleden. Er zijn zo veel leuke momenten die je samen mee maakt die je dan ook voor altijd zullen bij blijven. Aan het hoofd staan van een organisatie is uniek en daar leer je er dus ook ontzettend veel van. Daarnaast het wisselweekend, alle uitjes, biertjes in de Smidse, borrels in Apartt, Constituatie borrels, en nog alle andere (bestuurs)activteiten maken het bestuursjaar helemaal af!

Advies

Wat zou je zeggen tegen iemand die overweegt een bestuursjaar bij MAEUR te doen?

Ga ervoor! Aan het hoofd staan van een van de grootste marketing studie verenigingen in Nederland is een unieke kans. Het is jaar waar je ontzettend veel leert, je netwerk verbreedt, en een geweldige tijd hebt waarin je hele waardevolle vriendschappen opbouwt!

Welk advies zou je je opvolger willen geven?

Ik heb twee adviezen die ik mijn opvolger wil meegeven:

  1. Geniet ervan! De tijd gaat onzettend snel voorbij en voor je het weet is het bestuursjaar al over. Het is een heel druk maar heel leuk jaar waarin je veel leert, veel mensen ontmoet en een fantastische tijd hebt samen met je bestuursleden!
  2. Twijfel niet aan jezelf! Iedereen moet in zijn/haar functie groeien en het is dus helemaal niet erg om fouten te maken. Je bestuursjaar is een jaar vol leermomenten waar je heel veel aan zal hebben. Ga ervoor!