Interview met het 54e bestuur: Project Coordinator

Paspoort

  • Naam: Lotte Janse
  • Leeftijd: 24
  • Positie binnen het bestuur: Project Coordinator
  • Studie: MSc Marketing Management en BSc International Communication & Media
  • Favoriete drankje: Pornstar Martini of een Mojito

Wat kun je verwachten van een bestuursjaar?

Waarom heb je deze positie binnen het bestuur gekozen?

De functie van Project Coordinator is erg gevarieerd, iets wat mij enorm aansprak. Met deze functie ben je het meeste in contact met de actieve leden aangezien jij verantwoordelijk bent voor het begeleiden van 6 event-based commissies en het International Consultancy Project. Je bent daarom ook vaak het aanspreekpunt voor de commissie leden. Ook hou ik enorm veel van organiseren en plannen. Van weekendjes weg en verre reizen, tot aan etentjes en feestjes: ik doe de planning wel! Juist als Project Coordinator kreeg ik de kans om toffe evenementen te organiseren voor de associatie.

Wat kunnen geïnteresseerden verwachten van een bestuursjaar binnen MAEUR?

Door een bestuursjaar bij MAEUR te doen leer je enorm veel over jezelf, zowel op persoonlijk als op professioneel vlak. Je leert omgaan met verschillende uitdagingen en doet veel ervaringen op die nuttig gaan zijn voor je toekomstige carrière. Bijvoorbeeld als Project Coordinator leer je vooral hoe je het beste kunt omgaan met mensen. Verder krijg je als bestuurslid veel mogelijkheden om te netwerken met bedrijven, professoren, en recruiters, iets wat ook heel waardevol is voor je toekomst.

Wat heeft deze functie je op professioneel vlak gebracht?

De functie Project Coordinator gaf mij de kans om nog meer aan mijn managementvaardigheden te werken die goed van toepassing gaan komen in mijn toekomstige carrière. Als Project Coordinator is het erg belangrijk dat je de actieve leden goed kunt aansturen en motiveren aangezien ze vaak om advies vragen. Hierdoor leerde ik ter plekken oplossingen te bedenken door goed te luisteren en snel beslissingen te nemen. Ook moet je erg flexibel zijn sinds de organisatie van een evenement last-minute compleet kan veranderen.

En op persoonlijk vlak?

Niet alles loopt altijd volgens plan bij het organiseren van evenement. Hierdoor moet je als Project Coordinator goed kunnen omgaan met last-minute veranderingen en snel kunnen schakelen. Zelf ben ik een erg gestructureerd en georganiseerd persoon en waren deze last-minute veranderingen soms lastig. Echter, is dit juist een mooie uitdaging die bij de functie Project Coordinator hoort en was het dus een uitgelezen kans om hieraan te werken.

Dagelijkse taken

Hoe ziet een gemiddelde dag in jouw functie eruit?

Een gemiddelde dag als Project Coördinator bestaat voornamelijk uit het begeleiden van de commissies en een-op-een meetings met de voorzitters van de commissies. Dit betekent dat je samen met de voorzitter de voortgang van de evenementen en projecten gaat bespreken en ze hierbij de juiste begeleiding geeft. Verder komt het ook vaak voor dat je contact hebt met het commissielid dat over de dagplanning van het evenement gaat om locaties en dagprogramma's te bespreken. Als bestuurslid woon je ook de wekelijkse bestuursvergaderingen bij. Andere dagelijkse taken zijn het maken van planningen voor en het managen van de voorbereidingen van MAEUR's evenementen, zoals bijvoorbeeld de Commercial Break, het bijhouden van de jaarplanning, en ervoor zorgen dat de actieve leden gemotiveerd zijn en weten wat er van ze verwacht wordt.

Welke taken vind je het leukst?

Een van de leukste dingen van mijn bestuursjaar was het organiseren van de Commercial Break. De Commercial Break is het grootste recruitment evenement van MAEUR. Als Project Coordinator ben je eindverantwoordelijk voor de gehele organisatie hiervan. Hierdoor krijg je een voorproefje van hoe het is om een evenement voor MAEUR te organiseren waardoor je de commissies nog beter kunt begeleiden. Het is een enorm grote maar leuke uitdaging waar je veel van leert. Verder vind ik het begeleiden van de voorzitters van de commissies ook erg leuk. Samen met de voorzitters zorg je ervoor dat er succesvolle  evenementen of consulting projecten plaatsvinden. Vooral het samen brainstormen met de voorzitters en andere commissie leden over verschillende aspecten van een evenement vind ik heel erg leuk.

Uitdagingen & successen

Wat zijn positie-gerelateerde uitdagingen die je dit jaar bent overkomen - of juist niet?

Een grote uitdaging is de succesvolle begeleiding van het International Consultancy Project (ICP). Dit is een groot en unique project. Tijdens de Active Members Recruitment vindt er een aparte campagne plaats om het ICP bestuur te recruiten. Wanneer het bestuur eenmaal is gerecruit begint de recruitment voor de ICP participanten meteen. Dit betekent dat je snel moet kunnen schakelen en binnen een korte periode samen met het ICP bestuur de ICP participanten recruit. Verder is het ook een uitdaging om het ICP bestuur op de juiste manier te trainen zodat zij binnen 2 maanden tijd klaar zijn om tussen de 15 en 20 participanten te kunnen begeleiden tijdens het project. Het is een uitdagend project, wat het juist onzettend leuk en leerzaam maakt!

Op welke prestatie(s) van afgelopen jaar ben je het meest trots?

Ik ben enorm trots op de commissie leden die ik begeleid en wat ze allemaal al bereikt hebben in een korte periode. Het is erg leuk om samen te sparren over de verschillende ideeën die zij hebben om MAEUR nog beter op de kaart te zetten. Daarom is het juist extra speciaal om de evenementen die zij hebben georganiseerd bij te wonen en te zien hoe succesvol ze zijn. Verder is het heel waardevol om te zien hoe hecht de commissie leden worden en dat er echt vriendschappen ontstaan. Het geeft me als Project Coordinator een voldaan gevoel!

Wat is je meest memorabele moment van afgelopen jaar?

Een van de hoogtepunten van het afgelopen jaar is de Active Member Announcement. Na een hele hoop interviews en veel gepuzzel zijn de commissies eindelijk gevormd. Tijdens de maandelijkse borrel ontmoeten de commissie leden elkaar voor het eerst en worden ze een voor een in het zonnetje gezet. Een speciaal moment aangezien het de eerste keer is dat je al de actieve leden tegelijkertijd ziet en ook hun interactie samen! Verder is de Commercial Break ook zeker een memorabele moment. Het was geweldig om te zien hoe al dat harde werk resulteerde in een zeer geslaagd evenement voor zowel de bedrijven als al de studenten.

Wat vind je over het algemeen het leukst aan een bestuursjaar?

Het leukste aan een bestuursjaar is vooral de ervaringen die je opdoet samen met je bestuursgenoten. Je wordt een enorm hechte groep waarmee je samen een organisatie aan het runnen bent, iets wat voor altijd bij je blijft. Naast je functie verplichtingen zijn er natuurlijk ook een hoop leuke bestuurs uitjes, etentjes, en vakanties. Verder is een bestuursjaar ook een uitgelezen kans om te ervaren hoe het is om een leidinggevende functie te hebben. Omdat je veel tijd doorbrengt met je bestuursgenoten en commissie leden is het extra bijzonder om te zien wat je allemaal bereikt!

Advies

Wat zou je zeggen tegen iemand die overweegt een bestuursjaar bij MAEUR te doen?

Het is een once in a lifetime opportunity!  Een bestuursjaar voegt enorm veel waarde toe aan je persoonlijke en professionele groei. Je krijgt de kans om management gerelateerde ervaringen op te doen, iets wat niet zo snel voorkomt bij een stage, bijbaantje, of een commissie. Ook wordt je samen met je bestuursgenoten een hechte groep vrienden waarmee je geweldige dingen mee gaat bereiken. Dit is iets waar je altijd op terug kan kijken!

Welk advies zou je je opvolger willen geven?

Er is een hoop advies omtrent de functie Project Coordinator dat ik mee zou kunnen geven. Maar het meest belangrijke is om niet te vergeten te genieten! Als de actieve leden eenmaal gerecruit zijn dan vliegt het bestuursjaar voorbij. Geniet van de tijd samen met actieve leden en je bestuursgenoten. Geniet vooral ook van de evenementen die de commissieleden georganiseerd hebben!