Interview met het 54e bestuur: Secretary & Vice-President

Paspoort

  • Naam: Terri Koenekoop 

  • Leeftijd: 23

  • Positie binnen het bestuur: Secretary & Vice-President

  • Studie: MSc Marketing Management en BSc Business Administration

  • Favoriete drankje: Gin Tonic

Wat kun je verwachten van een bestuursjaar?

Waarom heb je deze positie binnen het bestuur gekozen?

Wegens de veelzijdigheid! Als Secretary & Vice-President heb je een aantal uiteenlopende taken, van ledencommunicatie tot alumni evenementen en van strategische meetings tot afspraken inplannen, in deze functie leer je van alles. Ik vond en vind dit nog steeds erg leuk, ook omdat geen dag hetzelfde is. Daarnaast ontdek ik wat ik leuk vind om te doen, wat ik na het afronden van mijn master mee kan nemen in de zoektocht naar een baan.

Wat kunnen geïnteresseerden verwachten van een bestuursjaar binnen MAEUR?

Een jaar vol gezelligheid, uitdagingen en leren, zowel op persoonlijk als professioneel vlak. Je zal veel samenwerken en -zijn met je zes bestuursgenoten, met wie je al vrij snel een hechte band zult creëren en met wie je de leukste herinneringen zult maken.

Wat heeft deze functie je op professioneel vlak gebracht?

Deze functie heeft mij veel geleerd op het gebied van time management. Als Secretary & Vice-President heb je een aantal uiteenlopende taken en ik heb geleerd hoe ik verschillende verantwoordelijkheden kan combineren en deze tot een succes kan maken. Daarnaast heb ik tijdens de evenementen een kijkje kunnen nemen in (afdelingen van) verschillende bedrijven, dit in combinatie met mijn functie en bijbehorende taken heeft er voor gezorgd dat ik een duidelijker beeld heb gekregen van wat ik in een toekomstige baan zou willen.

En op persoonlijk vlak?

Gedurende het jaar hebben we een mooie vriendschap opgebouw binnen het bestuur. Met mijn zes bestuursleden heb ik al een hoop meegemaakt en we hebben nog een hoop leuks te gaan.

Daarnaast heb ik veel over mijzelf geleerd. Tijdens bijvoorbeeld projecten heb ik veel geleerd over de manier waarop ik bepaalde zaken aanpak en hoe ik dit beter zou kunnen doen. Ook hebben feedbacksessies hier goed aan bijgedragen, ik heb inmiddels goed kunnen werken aan de feedback en ben hierin gegroeid.

Dagelijkse taken

Hoe ziet een gemiddelde dag in jouw functie eruit?

Ik begin mijn dag altijd met het bekijken van mijn dagplanning, zo weet ik precies wat mij te wachten staat. Vervolgens open ik mijn email, beantwoord ik enkele mailtjes, update ik iedereens agenda’s en bereid ik de bestuursvergadering voor. Deze week zal er weer een maandmail naar alle leden verzonden worden, dus ik wil mijn bestuursgenoten vragen om feedback en input.

Tijdens de bestuursvergadering noteer ik de actiepunten waarmee we de komende week aan de slag gaan, en deze plan ik direct voor mijzelf in. Na de lunchpauze is het tijd om contact op te nemen met de locatie waar ik het volgende alumni evenement organiseer. Ik neem de laatste vragen door met de eigenaar om er zeker van te zijn dat het plan voor het evenement rond is, waarna ik deze details toevoeg aan de uitnodiging die de alumni in hun mailbox ontvangen.

Aan het einde van de dag heb ik contact met de Activity Committee om hen te updaten van het aantal aanmeldingen voor de komende Members Night, waarna we de opgestelde online promotie goedkeuren zodat deze geplaatst kan worden.

Welke taken vind je het leukst?

Het organiseren van leden- en alumni-evenementen vind ik het leukst. Ik heb hier tijdens mijn commissiejaar bij MAEUR al enige ervaring in opgedaan, maar nog niet eerder met deze mate van verantwoordelijkheid. Vlekkeloos gaat het niet altijd, maar ik vind het leuk dat ik de ruimte krijg om iets nieuws te proberen en mijzelf hierin te ontwikkelen; door het simpelweg te doen heb ik namelijk ontzettend veel geleerd.

Daarnaast geeft het veel voldoening om te zien én horen dat een evenement een succes is geworden en dat mensen het naar hun zin hebben gehad. Ik kijk daarom enorm uit naar de evenementen die nog komen dit jaar.

Uitdagingen & successen

Wat zijn positie-gerelateerde uitdagingen die je dit jaar bent overkomen - of juist niet?

Binnen de positie van Secretary & Vice-President heb je verschillende verantwoordelijkheden. Voor mij brengt dit als uitdaging hoe ik deze verantwoordelijkheden juist kan prioritiseren en hoe ik ervoor kan zorgen dat de taken die hierbij horen allemaal goed uitgevoerd worden. Ik heb op dit gebied al veel geleerd en overkomen en leer hier nog elke dag meer over.

Daarnaast heb ik gedurende het jaar hard gewerkt aan een aantal persoonlijke doelen. Ik wilde zekerder worden in het maken van beslissingen en ik wilde prioriteiten leren stellen. Ik groei nog iedere dag in deze twee punten, en als ik terugkijk naar hoe ik dit jaar inging, ben ik hierin al veel gegroeid.

Op welke prestatie(s) van afgelopen jaar ben je het meest trots?

Ik ben het trots op hoe ik persoonlijk ben gegroeid. Ik kon altijd enorm stressen om de kleinste dingen en ik kan hier inmiddels veel beter mee omgaan.

En natuurlijk ben ik ook trots op mijn bestuursleden en alles wat we tot nu toe hebben gedaan.

Wat is je meest memorabele moment van afgelopen jaar?

Een van de meest memorabele momenten is toch wel het eerste professionele evenement dat we samen als bestuur hebben georganiseerd, Commercial Break. We hebben er ontzettend hard aan gewerkt om dit evenement tot een succes te maken, en ik durf zeker te zeggen dat dat goed gelukt is.

Daarnaast was het mooi om tijdens het Active Members Weekend, waar ik met de Activity Committee verantwoordelijk voor was, te zien dat alle commissieleden het naar hun zin hadden met de activiteiten en feestjes.

Tot slot kijk ik graag terug op de momenten waarop wij als bestuur dichter naar elkaar zijn gegroeid, door samen te werken op evenementen of door een simpelweg een biertje op kantoor te drinken, we maken er altijd een gezellige tijd van.

Wat vind je over het algemeen het leukst aan een bestuursjaar?

De combinatie van het persoonlijke, sociale en professionele vlak. Ik heb voor mijn bestuursjaar ook een commissiejaar bij MAEUR gedaan, hier heb ik ook ontzettend veel geleerd en dit heeft zeker ook een persoonlijke, sociale en professionele toevoeging. Maar een bestuursjaar is nog even het extra schepje er bovenop. Je leert enorm veel over jezelf en wie jij bent, je sociale contacten nemen tijdens de leuke borrels en events toe en je komt in contact met bedrijven waar je mogelijk zelf gaat werken.

Dat alles was voor mij dan ook de reden om te kiezen voor een bestuursjaar.

Advies

Wat zou je zeggen tegen iemand die overweegt een bestuursjaar bij MAEUR te doen?

Doe het! Je krijgt de kans om jezelf beter te leren kennen, te ontdekken wat je leuk vindt en te groeien op professioneel vlak. Er is veel ruimte voor eigen input en ideeën, zo hebben wij dit jaar een extra alumni evenement!

Daarnaast heb je gedurende het jaar tijdens de evenementen veel mogelijkheden om te netwerken met professionals uit het werkgebied waar jij in geïnteresseerd bent. Of als je nog niet weet wat je wil doen, is dit dé kans om te ontdekken wat jij leuk vindt.

Maar bovenal, je creëert de mooiste vriendschappen en herinneringen met je zes bestuursgenoten.

Welk advies zou je je opvolger willen geven?

Geniet van alles wat het jaar te bieden heeft: ga mee naar borrels, evenementen, feestjes en trainingen, en plan leuke uitjes met je bestuur. Het jaar vliegt voorbij, dus geniet zolang het kan!