Company
L'Oréal
Type
Internship
Location
Hoofddorp
Sector
Online marketing, Marketing & communication, Social media
Commences at
01 August 2018
Finishes at
01 February 2019

Description

Per direct


Over L’Oréal (en onze digitale uitdaging)

L'Oréal is al meer dan 100 jaar wereldwijd marktleider in de cosmetica en is één van de grootste FMCG bedrijven ter wereld. Beauty en persoonlijke verzorging hebben altijd al een belangrijke rol gespeeld in het dagelijks leven van de mens. Dit maakt onze business strategisch en impactvol.
Onze consumenten begeven zich continu op verschillende plekken. Ze gebruiken het complete off- en online spectrum voor hun zoektocht naar hun ideale beauty product en merk. De vele vloggers maken beauty een van de meest bekeken categorieën op Youtube. De visuele sociale platformen exploderen met inspirerende beauty content en er zijn zelfs nieuwe make-up merken gebouwd op sociale netwerken (zie NYX). Er zijn hoge search volumes op de categorieën die meer uitleg nodig hebben, zoals facecare en haarverlies. En consumenten zijn steeds gemakkelijker in contact met hun vertrouwde merken als het gaat om advies. Wij zien het als onze taak om onze expertise op deze gebieden op een zo relevant mogelijke manier te delen met onze doelgroepen.


Binnen de Active Cosmetics Divisie van L’Oréal (met de merken La Roche-Posay, Vichy en SkinCeuticals) zijn we grote stappen aan het maken op gebied van Digital Marketing, CRM en E-commerce.
Het Digital & Communication team heeft een uitdagende en innoverende rol binnen de organisatie. Hiervoor hebben we al zeer uiteenlopende specialistische profielen in het team zitten, die continue van elkaar leren. Om dit team te versterken zijn we op zoek naar een Digital & Communication intern.

Wat ga je doen?

Je werkt binnen het Digital & Communication team samen met de Digital Manager en de Social & PR Manager, hierdoor ben jij een echte ‘Digital duizendpoot’ en draag jij bij aan het behalen van onze paid, earned & owned (digital) media doelstellingen.

Met de Digital Manager werk je o.a. aan:

-Het up-to-date houden van de digital assets (websites);
-Search Engine Advertising (SEA) campagnes;
-Cross country analysis, on site analysis in Google Analytics.

 

Met de Social & PR Manager werk je o.a. aan:
-Een strategisch en projectmatig Social Media & Influencer plan;
-Relevante en ‘engaging’ content naar onze (social) communities; 
-Het organiseren van events.

Al je activiteiten analyseer je en stuur je zo nodig bij om jouw bijdrage te leveren aan de awareness, engagement en conversie doelstellingen voor onze merken.

Wie zoeken wij?

JIJ BENT... 
-WO-student (Digitale) Communicatie/ Marketing/ Business;

-Administration/ Business Information Management;
-Een digital addict; up-to-date met trends in digital, je volgt influencers dagelijks en je weet dat de wereld groter is dan Facebook;
-Hands-on, creatief met een oog voor detail en een sterk analytisch vermogen;
-Flexibel, schrikt niet van verantwoordelijkheden en houdt van uitdagingen;
-Nieuwsgierig en ondernemend;
-Communicatief sterk en werkt graag in teamverband, maar ook goed zelfstandig;
-Spreekt vloeiend Nederlands en Engels.

Kortom, jij bent een future leader die bereid is verder te denken dat de ‘status quo’. Jij kan en wil het verschil maken.

Kan jij jezelf vinden in deze omschrijving en kan jij niet wachten om te starten met een uitdagende stage in een van de grootste FMCG bedrijven en marktleider van de cosmeticabranche? Solliciteer dan nu!

Wat bieden wij jou?

De stage is een fulltime meewerkstage van 6 maanden (in overleg is 5 maanden ook mogelijk). Als stagiair krijg jij vanaf dag één echte verantwoordelijkheden en zal je volledig onderdeel zijn van het team. Wij investeren graag in jong talent en daarom word je als stagiair opgenomen in het Intern Development Program (IDP). Met dit IDP krijg de mogelijkheid om jezelf op professioneel en persoonlijk vlak te ontwikkelen en bieden wij jou de mogelijkheid om na je stage door te groeien binnen de organisatie.

Je ontvangt een maandelijkse stagevergoeding van €650,- en indien je niet meer beschikt over een studenten-OV krijg je reiskostenvergoeding.