Company
Jacobs Douwe Egberts
Type
Internship
Location
Utrecht
Sector
Data & analytics
Commences at
01 December 2018
Finishes at
31 May 2019

Description

Beschrijving van het bedrijf

Bij JACOBS DOUWE EGBERTS kan óók jij impact hebben, net als al onze ruim 12.000 gepassioneerde werknemers die actief zijn in meer dan 100 landen. Wij zijn er trots op dat we samen met hen iedere dag een rol mogen spelen in de levens van miljoenen mensen met onder andere onze sterke merken als Douwe Egberts, L’OR, Senseo, Pickwick, Piazza D’Oro, Jacobs, Tassimo, Moccona, Kenco, Pilao en Gevali. De impact die onze werknemers hebben op de organisatie, de merken en zichzelf, draagt bij aan onze wereldwijde belofte: “A coffee for every cup”. Kortom: Wat jij bij ons doet heeft impact.

Functieomschrijving

Informatie over de afdeling

Jacobs Douwe Egberts Professional (JDEP), met het hoofdkantoor in Utrecht, is leverancier van koffie- en theeconcepten in de buitenshuis markt (business-to-business): van merken, apparatuur en ingrediënten tot accessoires en dienstverlening. JDEP heeft een leidende marktpositie en levert aan de horeca, bedrijven en zorg- en onderwijsinstellingen. Vanuit onze rijke traditie, kennis en ondernemerschap zijn wij een strategische partner voor onze klanten en denken wij op creatieve en innovatieve wijze met hen mee over unieke koffie- en theeconcepten. 

De afdeling Operations is met +/- 600 mensen verantwoordelijk voor de klantgerichte ondersteuning van het totale verkoopproces van de commerciële units van JDEP NL en de serviceactiviteiten van JDEP NL.

Operations bestaat uit vier afdelingen:

 • Customer relations en contractmanagement
 • Planning en fulfillment
 • Business Enabling
 • Buitendienst voor service, installatie en verzorging van apparatuur

Binnen Business Reporting & Analytics zijn we op zoek naar een enthousiaste kandidaat voor een meeloopstage. Gedurende deze stage maak je, met een divers takenpakket, deel uit van het Business Reporting & Analytics team, een zeer dynamisch en betrokken team. Daarnaast zal je eigen taken en verantwoordelijkheden krijgen. Ook een eigen project zal hier onderdeel van uitmaken. Het is een uitgelezen kans om kennis te maken met Business Reporting binnen de FMCG sector! Bovendien biedt deze functie enorm veel kansen om jezelf te ontwikkelen en vaardigheden bij te leren. (Vanzelfsprekend maar niet onbelangrijk kun je onbeperkt genieten van ons brede koffie en thee assortiment.)

Wat je gaat doen

Meewerken met de maand en kwartaal managementrapportage cycli.

 • Eigen analyses maken ter ondersteuning t.b.v. verschillende afdelingen binnen JDEP Professional.
 • Een eigen project opzetten ten behoeve van procesoptimalisatie binnen de werkzaamheden van het Business Reporting & analytics team.
 • Kennis op doen van verschillende reporting tools.
 • Het oppakken van rapportage behoeftes van Marketing tot en met Technische service.

Functie-eisen

Jouw profiel

 • Je volgt een HBO/WO opleiding in de richting Kunstmatige intelligentie/ Data science/Computer science/ Econometrie;
 •  Je kunt goed zelfstandig en nauwkeurig analyseren en werken;
 • Je bent ambitieus, je wilt graag goede carrière stappen maken;
 • Je bent communicatief ijzersterk; in zowel Nederlands als Engels;
 • Je beschikt over een can-do mentaliteit;
 • Kennis van Python en/of R, ervaring met programmeren;
 • Je bent leergierig en enthousiast;
 • Je hebt affiniteit met de FMCG branche (en hebt een passie voor koffie).

Extra informatie

We bieden

Als je bij ons werkt, maak je impact in een dynamische en ambitieuze omgeving. We werken als team, vieren successen en steunen elkaar. Onze medewerkers werken met een diversiteit aan gelijkgestemde collega’s in een innovatieve omgeving. Iedereen is erop gericht om te doen wat juist is – overal ter wereld. Wat je hier doet, wordt opgemerkt.

Voor deze stage geldt een standaard JACOBS DOUWE EGBERTS vergoeding voor stagiairs/afstudeerders van 450 euro per maand voor HBO'ers en 500 euro per maand voor WO'ers, op basis van een 40 urige werkweek. De stageperiode heeft een flexibele startdatum en is voor een periode van 3 tot 6 maanden. 

Om in aanmerking te komen voor deze stage moet je gedurende de volledige stage ingeschreven staan bij een HBO of WO instelling. Een online capaciteitentest maakt deel uit van de selectieprocedure.

 

Enthousiast?

Voor meer informatie over deze stage kun je contact opnemen met Pako de Lange, Teamleider Data & Analytics, bereikbaar op 06 29588319. Ben je geïnteresseerd in deze stage, dan kun je online reageren.