Wat is het Bachelor Consultancy Project?

Het Bachelor Consultancy Project (BCP) is op zoek naar ambitieuze studenten voor een uitdagende minor of extracurriculaire activiteit. Samen met twee of drie medestudenten ga jij als echte consultant aan de slag en help je een bedrijf met een actueel vraagstuk. Het BCP geeft studenten de kans om een onderzoek uit te voeren voor een interessante onderneming. Het project zal worden ondersteund en beoordeeld door een professor van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Waarom BCP?

Het Bachelor Consultancy Project is een unieke kans om praktische ervaring op te doen binnen een bedrijf, om jezelf op deze manier te ontwikkelen op verschillende vlakken.

Door deel te nemen aan het BCP:

  • Doe je ervaring op als consultant
  • Breng je geleerde theorie in praktijk
  • Versterk je jouw analytische- en managementvaardigheden
  • Leer je op een professionele manier contact te leggen met bedrijven
  • Vergroot je je netwerk en kom in contact met potentiële werkgevers
  • Upgrade je jouw CV
  • Leer je hecht te werken in een team voor een langere periode
  • Word je lid van MAEUR: laat je inspireren tijdens de verschillende evenementen en ontmoet nieuwe mensen tijdens ledenactiviteiten

Als derdejaars student (studiejaar 2020 - 2021) kan je het Bachelor Consultancy Project inbrengen in je reguliere studieprogramma in trimester 7. Studenten die studeren aan de Erasmus School of Economics (ESE) krijgen voor het project 12 ECTS, waarbij het ingediend wordt als stage. Studenten die studeren aan de Rotterdam School of Management (RSM) krijgen 15 ECTS voor deelname aan dit project, waarbij het ingediend wordt als invulling voor vrije keuzeruimte. Gedurende het gehele project zal je worden begeleidt door een professor van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Het proces

Augustus - september: voorbereiding

Eind augustus of begin september zal het project starten met vooronderzoek en de eerste ontmoeting met het bedrijf. Door langs te gaan bij het bedrijf weten jullie voor en bij wie je het onderzoek uitvoert en kunnen alle vragen worden beantwoord.

September - oktober: bureauonderzoek

In september zullen jullie echt starten met het onderzoek. Tijdens deze fase van het project wordt er kennis vergaard over het bedrijf en de markt. Er zal hierbij zowel gebruik worden gemaakt van interne informatie van het bedrijf als van externe (internet)bronnen.

Oktober - november: veldonderzoek

Gedurende een periode van 6 tot 8 weken zullen jullie veldonderzoek uitvoeren in de betreffende markt. Jullie zullen de markt onderzoeken door middel van het vergaren van informatie bij allerlei verschillende stakeholders. Zo zullen jullie bijvoorbeeld klanten of deskundigen gaan interviewen en enquêtes afnemen.

November - december: afronding en rapportage

De uitwerkingen van het bureau- en veldonderzoek zullen uiteindelijk worden samengevoegd en gedocumenteerd in een eindverslag. Dit consultancy rapport zal begin december moeten worden ingeleverd bij de professor en het bedrijf. Ter afsluiting zullen jullie je bevindingen presenteren aan het bedrijf.

Meer informatie?

Voor vragen kan je altijd een mailtje sturen naar Manon Kromwijk op secretary@maeur.nl of langskomen bij het MAEUR kantoor (H16-17).

Meld je nu aan! 

Klik hier om je aan te melden. Aanmelddeadline is 10 mei 2020.