Blog

 • Hoe word je een veerkrachtige professional?

  Dave Teeuwsen
  11/06/2018

  Veel studenten, waaronder ikzelf, worstelen met de vraag wat ze na hun master gaan doen: reizen, nog een master, een stage of gelijk werken?  Indien je de keuze maakt om te gaan werken, biedt zich het probleem aan van wat je precies wil gaan doen. Er zijn veel onzekerheden, maar een zekerheid is er wel: uiteindelijk ga je ergens werken.

  Zodra je het bedrijfsleven instapt zullen er veel dingen op je afkomen. Zo zal je hard moeten werken, kwalitatief moeten presteren, jezelf gaan bewijzen en innovatief moeten zijn. Verder zal je merken dat aandacht verkrijgen moeilijk is; het is immers een schaars goed. Echter is dit wel nodig, aangezien alleen dan steeds meer mensen met je van gedachten willen wisselen, je grotere klanten en orders krijgt en je zo ook meer geld kan verdienen. Dit wordt ook wel het verkrijgen van een hoge positie op de long tail genoemd. Slechts een kleine groep krijgt veel aandacht en het is zaak dat jij daar tussen zit! In een tijdperk waar aandacht verkrijgen steeds belangrijker wordt (denk aan social media), is het belangrijk dat je een hoge positie vergaart op de long tail.

  Verder zal je ook aan je capaciteiten gaan werken en deze ontwikkelde capaciteiten flexibel gaan aanwenden. Er zijn allerlei soorten capaciteiten die een versterkend effect hebben op elkaar en op je resultaten binnen het bedrijf. Verder zijn er andere intra-persoonlijke kenmerken die je onder controle moet houden: je hechtingsstijl, je energielevels en je mentale en fysieke gezondheid.

  Door aan alle bovenstaande punten te werken, ontwikkel je veerkracht in je toekomstige bestaan als professional. Deze veerkracht heb je nodig om te blijven presteren en om steeds beter te worden in wat je doet.

  Heb je interesse om hier meer over te lezen en jezelf beter te leren kennen zodat je beter voorbereid de arbeidsmarkt opgaat? Dat kan in ons boek De veerkrachtige Professional! Het boek is hieronder te bestellen.  


  Bestel hier!

  Het boek is in feite een theoretische onderbouwing van onze website www.exploreme.eu. Hier kan je jezelf testen op de genoemde elementen in het boek.